Dagen

vilket väder... Sov nästan ingenting i natt, förutom två timmar på morgonen. Men jag tycker jag har klarat mig rätt bra ändå i dag. Jag och Leja knallade iväg till mamma och pappa i förmiddags. Tog en omväg runt skogen för att lillvovven skulle få röra lite på sig. (hon var ju så himla trött i går) Men det uppskattades inte. hon ville bara gå tillbaka hem. Hennes humör ändrades dock när vi kom fram. Hon tycker det är så himla kul att leka med Sally. Och hon kunde ju inte rå för att Linus råkade ligga i soffan och morna sig... Haha! Trevlig hälsning han fick, 25 kilo hund som hoppade på honom. Spenderade hela dagen med att fika spela spel, äta, fika och spela lite till. Nu är vi hemma och älsklingen också.Allmänt | | En kommentar |

Tråkiga dagar

Har haft en del tråkiga dagar nu. Dels för att Leja var borta i helgen, men också för att jag varit sjuk och inte orkat gjort ett skit. Har slutat moffa massa onyttigheter nu i alla fall. Är konstant sugen på socker och salt. Vill inte påstå att jag har någon speciell diet eller att jag bantar. För det behöver jag inte... Men jag ska försöka att inte falla in i den där onda cirkeln när man äter en hel påse ostbågar på en dag och liknande.

I morgon ska jag och mamma handla mat och sen ska jag och Leja spendera dagen där. Ska börja läsa en ny bok också. Har äntligen läst ut En världsomsegling... Tacka vet jag klassiker men den där var lite väl seg. nu ska jag läsa Baddaren av Emma Hamberg. Inte alls min stil, men det är alltid kul att prova något nytt...

Baddaren


På den lilla ön Hjortholmen mitt i Vänern tronar ett gammalt 1700-talsslott. Det är en magisk miljö i förfall: kolonner i marmor, stora salar, pool i mosaik, garderober fulla med krinoliner, ett igenvuxet orangeri och en slottsträdgård som en gång i tiden måste ha varit magnifik. I detta slott bor äkta paret Pelle och Maja Hannix. Han - en framgångsrik skulptör, uppskattad världen över. Hon - Pelles före detta elev som aldrig lyckats slå igenom som konstnär.

Ett brinnande missnöje växer i Maja. Hon är innerligt trött på att inte kunna försörja sig själv, att känna sig livegen och bli klappad på huvudet. Det till synes behagliga livet på slottet har blivit ett fängelse. Ett reportage i en tidning inspirerar Maja - hon ska starta en simskola för vuxna, där eleverna får bo på slottet under några veckor.

Maja drömmer om hur simskolan ska bli ett möte mellan olika spännande kulturer och människor. Men det kommer bara tre elever - kulturjournalisten Karin, trädgårdsmästaren Jens och tonårskillen Alex. Tre ensamma människor med hemligheter bakom sina skyddande skal som de vill dölja till varje pris.

Simskolan blir inte alls som någon av dem hade tänkt sig. De två varma sommarveckorna förändrar livet totalt för dem allihop.

Allmänt | | En kommentar |

Leja har varit sjuk :(

Vilken helg det har varit... I fredags kväll var allt som vanligt, det var på lördagsmorgonen som allt vändes upp och ner. Leja ville gå upp rätt tidigt, hon som alltid sover så länge på mornarna. Hon och Robert gick upp och hon bajsade säkert tio gågner, eller på slutet så kom det ju inget. Hon ville inte äta heller. Dedan började hon kräkas också. Hon var ju så en gång när hon var mindre. men de var inte alls så här. Framåt eftermiddagen låg hon bara och hon kissade på sig och det kom vatten ur rumpan, hon dreglade utan att märka det. Efter ytterligare några timmar kunde hon inte ens dricak vatten utan att spy. Då blev jag riktigt orolig och vi ringe till veterinären. De tyckte att vi skulle komma så vi begav oss mot Strömsholm vid åttatiden. Tog i alla fall en timme att åka dit, det var versta regnvädret och Leja spydde i bilen. Men när vi kom dit var de jätte trevliga och de tyckte att Leja var så duktig. Men hon var ju inte alls sig själv... Hon somande nästan när de tog blodprover och röntgen gick jättebra. Och hon följde så snällt med tjejen som skulle sätta henne i sin bur. Sen var det bara att åka hem och vänta.

Dr gick faktiskt bra att sova, för vi var så himla trötta. Vaknade vid tio på söndagen. Vi hade fått direktiv att ringa kl ett om vi inte hört något och det gjorde vi. De meddelade att allt verkade bra men att de ville ha kvar henne en natt till. Vi som hade börjat göra iordning oss för att åka blev lite ledsna. Men samtidigt så kände jag mig väldigt lugn från den stunden vi lämnade henne hos veterinären. Såg ju hur dårligt hon mådde och jag vet att vi inte hade kunnat göra henne bättre. Så det blev ytterligare en natt utan vår bebi.

I dag ahr Robert åkt till jobbet, men ska bara arbeta tills lunchen. Han arbetade lite i går. Jag har pratat med vetrinären och vi ska äntligen få hämta Leja. Kl två ska vi vara där. Kan knappt vänta...
Allmänt | | 2 kommentarer |
Upp