Tiden går fort

A lär sig så himla mycket nytt just nu. Skulle kunna radda upp en hel lista. Men det nyaste och lite oväntade är nog att han nu betalar våra räkningar...

Allmänt | | Kommentera |

Akuten

Ja i dag har vi varit på akuten i några timmar med min mage.

Magen har ju krånglat en del i veckan, ibland har jag varit tvungen att hålla mig hemma och nära toaletten.

Har ändå försökt hålla igång och kanske inte känt efter så mycket eftersom jag ibland har krånglig mage. Torsdag och fredag försökte jag att inte äta så mycket, bara smörgåsrån lite havregrynsgröt bl.a. och dricka mycket vatten och Proviva. Då blev det lite bättre men jag var ju ganska tagen och väldigt hungrig i stället. Så denna vecka har varit rätt tuff, tråkigt att vara hemma så mycket och inte kunna ta sig ut. Och när man inte mår så bra själv är det rätt tufft med en liten.

På fredagen åt jag vid 19 tiden och la mig vid 22 tiden. Under natten hade jag ganska ont i perioder och fick gå mycket på toaletten. Så vi åkte in till akuten och jag fick komma in rätt fort ändå. Väntade och en syster kom och tog prover samt satte kanyl. Skulle lämna urinprov men det gick inte, hade helt glömt att dricka på morgonen och då var klockan 10 ca. Så ni kan ju tänka hur jag mådde. Fick sen ett rum med toalett och efter lite väntan kom en läkare och klämde och kände. Sen fick jag dropp och vänta på röntgen.

A och R var med så att jag skulle kunna amma A rätt ofta, vill ju inte att mjölken sinar för att jag mår dåligt. A var jätteduktig och R också så klart. De åkte iväg en stund så Robert kunde äta. Då fick jag åka in på röntgen i rullstol och tillbaka. Sen kom R och A tillbaka efter dryga halvtimmen.

När doktorn kom tillbaka sa han att det var en ev luftbubbla i blindtarmen, men att de inte visste riktigt vad det betydde och att det ev var en inflammation på ett ställe i tarmen. Som jag trodde skulle de inte kunna fastställa något. Jag skulle komma tillbaka i morgon om det fortsatte. Antagligen för att göra exakt samma saker som i dag. Förstår inte varför man inte kan bli skickad till en specialist. Jag fick vara kvar och få i mig hela droppåsen i alla fall. Och när det började verka kändes det lite bättre. Så har de skickat iväg prover som min vårdcentral kommer få svaren på så jag hoppas att det går att gå vidare därifrån och få lite svar.

Läkaren trodde också att det var Voltatenkuren jag tog som orsakade det hela. Men om det är magkatarr eller tom magsår så känns det som att jag borde ha fått någon sorts medicin. Så lite orolig är jag.

De tyckte i alla fall att jag skulle börja äta ganska normalt igen, men lite "snäll" mat. Så att kroppen får energi att ta hand om det konstiga i magen. Plus för amningens skull. Och dricka mycket så klart.

Så nu har jag ätit pasta och avokado med lite crème fraîche. Det känns lite bättre. Men jag har varit på toa några gånger och när jag rör mig får jag ont. Har druckit äpplejuice med vetskeersättning och lite cola så det är nog därför det känns bättre också.

Nu är R och A iväg och handlar mat. Sen ska vi äta grillad kyckling och ris.

Allmänt | | En kommentar |

Mysdag

https://cdn2.cdnme.se/344021/7-3/pic_5220de94e087c354996c169f.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/344021/7-3/pic_5220de97ddf2b3308d88c598.jpg" class="image">

Allmänt | | Kommentera |
Upp