Rutiner

Märks att A börjat acceptera rutinen jag medvetet började med för några veckor sedan. När jag börjar tycka att det är dags att lägga oss klär jag av honom och byter blöja. Fixar även mig själv för natten. Sen får A en flaska ersättning ät olika hur mycket han äter beroende på hur länge sen det var han ammade och hur bra han har ätit under dagen. I början ville han även amma en liten stund efter flaskan. Men de senaste nätterna har han inte gjort det utan somnat med flaskan i mun.

I och med att han inte ammar det sista vi gör har jag kunnat lägga honom en bit i från mig så att vi inte somnar tätt bredvid varandra. Visst är det mysigt att somna så ibland men jag tycker att det är bra att han lär sig somna själv. Sen när han regelbundet sover längre perioder så är ju tanken att han ska sova i sin säng. Men när han vaknar några ggr under natten tycker jag att det är smidigast att ha honom i sängen.

Men kvällarna har blivit mycket lättare sen vi började mata med flaska då. Ibland får ha. Pumpad mjölk i stället för ersättning. Vi lägger oss han äter han somnar, fastän han var grinig innan.

Nu i kväll ammade han straxt innan 22. Sen blev han jätteledsen. Inget var bra... Så ca en halvtimme efteråt la jag honom i sängen och gav flaskan. Han behövde bara drygt 50 cl så somnade han.

Nu ska även jag knyta mig. Ville äta lite innan jag la mig.

Hur dags brukar ni lägga era små? Och brukar ni lägga er själva då?

| | 2 kommentarer |
Upp